Ukens WiMP Klassisk: Vilde Frang – Mozart

Ukens WiMP Klassisk: Vilde Frang – Mozart

Ukens Klassiske Album er med den unge, norske fiolinisten Vilde Frang. Denne gangen har hun kastet blikket på Mozart og det har resultert i et unikt album. 

Etter suksessen med de forrige utgivelsene, med romantisk og senromantisk repertoar, har Vilde Frang spilt inn Mozarts Fiolinkonserter nr. 1 og 5, samt Sinfonia Concertante. Bakgrunnen for dette albumet var en turné i Asia, som ble dirigert av Jonathan Cohen, der hun spilte Mozarts Fiolinkonsert nr 5. Dynamikken i det musikalske samarbeidet var noe begge to var ivrige etter å gjenta med en innspilling.

Jonathan Cohens kammerorkester, Arcangelo, viste seg som den ideelle partner og på Sinfonia Concertante får Frang selskap av bratsjisten Maxim Rysanov.

Vilde Frang er født i Norge i 1986 og har etableret seg som en av de fremste fiolinister i sin generasjon. Hun er en etterspurt solist for sin virtuositet og er kjent for sine tankevekkende fortolkninger, samt sin naturlige sans for stil. Siden sin første opptreden med Mariss Jansons og Oslo Filharmonikerne da hun var tolv år gammel, har karrieren utviklet seg organisk og på egne vilkår. Hun har opptrådt på verdens fremste konsertscener med de mest prestisjefylte orkestre og dirigenter.

Nyt Mozart, Frang, Cohen, Rysanov og Arcangelo på ukens klassiske album.

Har du spørsmål eller kommentarer er du alltid velkommen til å kontakte meg på morten.ernst.lassen@wimpmusic.com

FOTO: © Marco Borggreve / Warner Classics