by:Larm-guiden: Fredagsløypa

by:Larm-guiden: Fredagsløypa

WiMP følger by:Larm – hver dag! I vår festivalguide får du redaksjonens varmeste anbefalinger for hver festivaldag – vi presenterer de artistene du virkelig ikke må gå glipp av!

by:Larm har et enormt program med over 100 artister på plakaten. Du vil garantert høre musikk du elsker fra før, men ikke minst vil du få sjansen til å oppdage nye artister du ikke en gang hadde hørt om på forhånd.

Blant så mange lovende konserter kan det være vanskelig å vite hva du skal investere tiden din i. Derfor vil vi hjelpe deg litt på veien med våre anbefalinger for hver dag, presentert slik at du kan få med deg hver eneste konsert. Dette er artistene du virkelig ikke må gå glipp av på fredagen:

Fredagsløypa

Thea hjelmeland -20.00, Kirken – Perfeksjonert Spellemannvinner

Multi-instrumentalisten Thea Hjelmeland er kjent for sin sjangerbrytende og kompromissløse musikk. Nylig fikk hun en Spellamann for det sterke albumet Solar Plexus. Musikken reflekterer en tung sorgprosess hun selv har vært gjennom, etter bortgangen av hennes livs store kjærlighet. Hun lager ektefølt musikk med sterke følelser som mange kan kjenne igjen.

På by:Larm kan du vente deg musikk fra det nyeste albumet – en variert sammensetning av stemninger som reflekterer sårbarhet, intimitet og sorg. Musikken er detaljert og perfeksjonert med en nydelig sound og sterke tekster. Få med deg Thea Hjelmeland for en emosjonell, dynamisk og vakker konsertopplevelse.

AURORA – 21.00, Sentrum SceneWiMP-redaksjonens varmeste anbefaling!

Oppvokst i Os, et lite tettsted utenfor Bergen, har 18 år gamle AURORA (tidligere kjent under artistnavnet Aurora Aksnes) begeistret både publikum og kritikere i 2014. På noen korte måneder har AURORA gått fra å være en skjult perle til å være en av artistene det er størst forventninger til i 2015, blant annet hos oss i WiMP-redaksjoen. Debutalbumet forventes utgitt høsten 2015 under Petroleum Records.

AURORAS vakre stemme er noe for seg selv. Hun har vist seg som en sterk vokalist som tar det musikalske universet hun skaper på fullt alvor. Hun befinner seg i et sårbart landskap der det er mange å sammenlignes med og fallhøyden er stor, men AURORAs overbevisende selvsikkerhet er sjelden vare. På by:Larm spiller hun på Sentrum Scene.

Rae Morris 22.30, Rockefeller – Internasjonalt stjerneskudd

Rae Morris, aka Rachel Anne Morris, er en engelsk singer-songwriter som har gjort seg bemerket med noen særdeles sterke poplåter den siste tiden. Låtene hennes er inspirert av artister som PJ Harvey, Feist og Kate Bush. I mars kommer hun med sitt debutalbum Unguarded i WiMP – en historie fra dagbøkene som forteller om oppveksten og tilegning av kunnskap.

Rae Morris er en artist du garantert kommer til å høre mye fra i tiden som kommer. Hennes originale låter med stort driv setter seg raskt på hjernen og forsvinner ikke derfra med det første. De sterke låtene i seg selv vitner om en låtskriver som vet hvordan god popmusikk skal gjøres. Vi gleder oss til å se henne live!

Ida Jenshus 00.30, Rockefellermagisk, alternativ country

Ikke lenge etter at Ida Jenshus slapp den kritikerroste EPen Let It Go, er den produktive jenta klar med nytt materiale. Hun har tatt steget videre over i et bredere musikalsk landskap på albumet Starting over again som egentlig slippes 13. mars 2015. Vi klarer ikke å vente så lenge og vi slipper albumet tidligere – allerede nå kan du høre det i WiMP!

Ida Jenshus er en høyproduktiv artist som ikke er redd for gå nye veier eller slippe seg løs. Gå ikke glipp av norges svar på Emmylou Harris – en varm, vakker stemme og stemningsfull, alternativ country. Vi gleder oss!

 

Her får du en herlig dose med minner fra torsdagen

Se også våre anbefalinger for lørdag.

Alternativ rute

Har du kanskje allerede sett flere av artistene som vi har i vår festivalguide? Fortvil ikke: vi har lagt opp en alternativrute med andre eminente artister som vi også vet du vil få en super konsertopplevelse med:

Silja Sol – 20.00, P3 Stage

Tellef Raabe – 21.00, P3 Stage

Vinnie Who – 22.00, Tidal Main Stage

Julias Moon – 01.00, Tidal Main Stage

Til høyre kan du også sjekke ut vår spilleliste med alle artistene som spiller under by:Larm.