by:Larm-guiden: Lørdagsløypa

by:Larm-guiden: Lørdagsløypa

WiMP følger by:Larm – hver dag! I vår festivalguide får du redaksjonens varmeste anbefalinger for hver festivaldag – vi presenterer de artistene du virkelig ikke må gå glipp av!

by:Larm har et enormt program med over 100 artister på plakaten. Du vil garantert høre musikk du elsker fra før, men ikke minst vil du få sjansen til å oppdage nye artister du ikke en gang hadde hørt om på forhånd. Blant så mange lovende konserter kan det være vanskelig å vite hva du skal investere tiden din i. Derfor vil vi hjelpe deg litt på veien med våre anbefalinger for hver dag, presentert slik at du kan få med deg hver eneste konsert. Dette er artistene du virkelig ikke må gå glipp av på lørdagen:

Lørdagsløypa

Ivan Ave- 20.30, Gamla – Norsk raphemmelighet

Eivind «Ivan Ave» Øygarden har etter lang tid i den norske undergrunnen fått større oppmerksomhet den siste tiden – velfortjent. I 2014 kom han med det kritikerroste minialbumet Low James, et samarbeid med den Los Angeles-baserte produsenten MNDSGN. Ivan Ave hevder seg i toppen av våre beste engelskspråklige rappere. Ikke gå glipp av denne konserten konserten hvis du vil nyte en deilig miks av jazz, hiphop, soul og retro R&B – Ivan Ave har nemlig en spesiell evne til å blande sjangre på en utrolig smakfull måte. Dette er hiphop med et kvalitetsstempel av internasjonal standard!

Fay

Wildhagen 21.00, P3 StageWildhagen er lyden av 2015

Fay Wildhagen har allerede spilt på flere av våre største festivaler, blant annet Øyafestivalen og Slottsfjell. Dette er gitarbasert popmusikk med en alternativ besetning som består av både blåsere (Ina Sagstuen, trumpet) og strykere (Sofie Mortvedt på fiolin og Sunniva Shaw på cello). Hittil har hun bare utgitt en single, men musikken fremstår utrolig selvsikker. Denne våren kommer debutalbumet fra en artist du kommer til å

høre mye om i 2015. Fay Wildhagen må du se hvis du vil få med deg et fyrverkeri av feststemt musikk.

The Amazing 22.30, Gamla – WiMP-redaksjonens varmeste anbefaling

Det er ikke lett å nøyaktig beskrive musikken til svenskene i The Amazing, men at de byr på et nydelig og særegent musialsk landskap er det ingen tvil om. I februar kom bandet med sitt nye album Picture You, som med sitt mektige lydlandskap bestående av klangfulle gitarer og nydelige vokal-linjer virkelig lever opp til tidligere utgivelser. The Amazing skaper en magisk reise i store, panorerte lydlandskap som er i konstant fremdrift. Dette kommer til å bli en spesielt stemningsfull kveld på Gamla du ikke må gå glipp av.

Rytmeklubben 00.30, Hoffmann (Kulturhuset) - Lørdag Senkveld – vi elsker bass!

Rytmeklubben er guttegjengen som lager musikk fra gutterommet – dette er dansevennlig beatmusikk! Under by:Larm får du høre en blanding av guttas egen musikk og dansbare remikser – et reinspikka partycrew med andre ord. Musikkollektivet er selv opptatt av å gjøre energiske og levende konserter, og nekter å gjemme seg bak dataskjermene. Få med deg Rytmeklubben lørdag kl. 00.30 på Kulturhuset, hvis du digger en hissig rytmeseksjon, dansbare beats og mye bass!

Se også bildene fra fredagen på by:Larm

Alternativ rute:

Har du kanskje allerede sett flere av artistene som vi har i vår festivalguide? Fortvil ikke: vi har lagt opp en alternativ rute med andre eminente artister som vi også vet du vil få en super konsertopplevelse med:

Frøder – 20.00, Mono

Den Sorte Skole – 21.00, Internasjonalen

Bendik – 23.00, Sentrum Scene

Frøkedal og familien – 00.00, Kirken

Til høyre kan du også sjekke ut vår spilleliste med alle artistene som spiller under by:Larm.