Thomas Dybdahl om samarbeidet med In The Country

Thomas Dybdahl om samarbeidet med In The Country

Thomas Dybdahl har det siste året gjort stor suksess med det albumet What’s Left Is Forever. Nå er han ute med ny musikk, denne gangen i samarbeid med den anerkjente norske jazztrioen In The Country og med EPen Thomas Dybdahl & In The Country

Dette er første gangen Thomas har spilt med hele bandet som en gruppe, men han har tidligere jobbet med pianist og komponist Morten Qvenild. Dybdahl forteller at ønsket om å spille med hele gruppa har vært der lenge.

- Jeg og Morten hadde snakket om det at dersom muligheten kom, så skulle vi ta den. Nå var jeg mellom to album, og jeg har lyst til å gjøre en del ting utenom det også. Ikke bare skrive til neste, men holde meg busy rett og slett. Kanskje utnytte litt av frihetene og jobbe i EP-format. På en måte står jeg friere til å ta kreative avstikkere og prøve ut nye ting. Et albumformat er en langdryge prosess, det pleier å ta halvannet år fra jeg begynner til jeg har noe ferdig. Mens dette er noe jeg kan gjøre når anledningen byr seg.

Dybdahl hadde allerede låtene klare før han involverte resten av bandet.

- Jeg tenkte på hvem som kunne backe disse låtene på en kul måte. In The Country har spilt sammen lenge – de tar med seg en internkommunikasjon og en helt spesiell lyd. De satte sitt eget preg på det og jeg har jo likt dem lenge på grunn av den melankolske stemningen de har. Det har vært en fryd å jobbe med dette bandet.

EPen ble innspilt på Nesodden i Qvenilds studio, Det Grønne Rommet. 

- Alt er rett og slett live. Innspillingen ble forenklet med så få mikrofoner som mulig og på den måten ble instrumentene blandet med rommets lydsignatur på en god måte. Jeg har alltid likt album der du kan ta på deg et headset og høre rommet musikken er spilt inn i. Det var litt av tanken med denne EPen også.

Dybdahl forteller videre om låtene og tematikken som går igjen i dem alle: følelsen av å være fanget og om det å drømme seg bort til noe annet.

O

- Teksten handler om de gangene du skulle ønske at du hadde en pauseknapp på livet. Nå er jeg kommet i den alderen der jeg ser at ting har gått ganske mye på autopilot og at ting har skjedd uten at jeg egentlig har hatt så mye kontroll over det. Det er ikke mange gangene du har muligheten til å sette ting på pause.

Tokyo

- Den handler om det å lengte etter noe du aldri har opplevd, om forventningene man har og de bildene man skaper seg. Jeg har alltid hatt veldig lyst til å dra til Tokyo, men jeg har aldri vært der. Derfor har jeg bygd opp forventninger og dannet meg mange bilder.

Run

- “Run” ble laget i California i fjor og handler om det å riste av seg fortiden. Konsekvensene ved å ta dumme valg som stadig henger ved.

Into The Wild

- Lyrisk representerer denne låta resten av EPen ganske godt. Den handler om å gå ut i omgivelser du kjenner godt fra før, men som du må forsøke å oppdage på en ny måte.

For øyeblikket har de ikke planlagt noen kommende konserter sammen, men Dybdahl forteller at han gjerne vil spille med bandet foran publikum.

- Akkurat nå er det litt for gøy til at det bare skal ende her. Det er kule folk og det er veldig avslappende å spille med dem. Jeg håper å få spilt dette live etter hvert!d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);