Ukens WiMP Klassisk

Ukens WiMP Klassisk

Her kommer et helt vidunderlig album fra fiolinisten Hilary Hahn som spiller Mozart. 

Etter sine to siste album med helt nye komposisjoner «Silfra» og «In 27 Pieces – The Hilary Hahn Encores», vender hun tilbake til det klassisk, romantiske repertoaret.

«Helt siden barndommen har jeg hatt det sånn at når jeg åpner notene til et stykke jeg elsker, men ennå ikke har spilt, har jeg følt en magisk kombinasjonen av det å vinne i lotto og dra på en episk reise», sier hun.

Den dobbelt Grammy Award-vinnende fiolinisten kombinerer Mozarts elskede fiolinkonsert i A-dur, KV 219, med den virtuose, romantiske komponisten Henri Vieuxtemps 4. fiolinkonsert. Det har gått mer enn 25 år siden Hilary først lærte begge konserter.

«Mozarts 5. og Vieuxtemps 4. er en del av meg. De minner meg om den rike arven av klassisk musikk og vidunderlige kontinuitet i tradisjonen, men de er samtidig tidløse. Når jeg spiller disse stykkene sammen med mine kollegaer, reflekterer jeg ikke over fortiden; jeg er fanget i dialogen og ser fram til hva den neste setning vil bringe», sier Hilary Hahn om stykkene.

På albumet høres hun i fantastisk samspill med dirigenten Paavo Järvi og hans orkester Deutsche Kammerphilharmonie Bremen. Riktig god fornøyelse.

Har du spørsmål eller kommentarer er du alltid velkommen til å kontakte meg på morten.ernst.lassen@wimpmusic.com}