WiMP presenterer: Beachheads

WiMP presenterer: Beachheads

Beachheads spilte sin første konsert under by:Larm 2015. Det viste seg å være en imponerende debut.

Bandet består av Børild Haughom, Marvin Nygaard, Vidar Landa and Espen Kvaløy. De ble dannet i 2013 og er i hovedsak influert av punk- og power-pop fra 80- og 90-tallet. De jobber med produsent Frode Strømstad (I Was A King, Tønes) mot EPen som kommer denne høsten. 

I dag hører du den nye singlen, “Shadow Of A Man”, eksklusivt i WiMP og TIDAL.

Dere spilte under by:Larm 2015. Hvordan var det?

- Det var veldig gøy! Det kan være ganske nervepirrende å debutere som live-band under by:larm, men det gikk veldig bra og vi koste oss hele helgen. Enormt kjekt at så mange kom for å se de to konsertene vi gjorde og vi ble veldig godt tatt i mot.

Hvordan startet dere som band?

- Vidar og Marvin har gått med ideen om Beachheads ganske lenge og skrevet en del musikk sammen de siste årene. Ideen var å lage enkel, rett-frem, catchy powerpop. I årsskiftet 2012-2013 spilte vi inn noen demoer og inviterte Børild i studio for å synge. Vi har kjent hverandre lenge og deler mye av de samme musikalske referansene. Siden da har vi sporadisk laget demoer og skrevet låter som kulminerte i en dobbel-singel som vi spilte inn med Frode Strømstad (I Was A King) som produsent i Egersound Studio. Espen kjenner vi fra musikkmiljøet i Stavanger. Han er en enormt bra og allsidig trommis som i tillegg til å spille metal med Overthrow blant annet har bidratt på Frode Johannesen sin siste plate. Og ikke minst er han en veldig bra fyr som funker bra sosialt og har en god forståelse for musikken.

Kan dere nevne en artist eller ett band som har hatt stor innflytelse på Beachheads?

- Vanskelig å velge en artist, fordi inspirasjonskildene våre er ganske varierte. Men band som Replacements, Wipers, Bob Mould, Big Star etc. er noen av bandene som ledet oss i den retningen bandet tok.

Hva går veien videre?

- Vi går i studio i mai for å spille inn en EP som kommer ut på Fysisk Format til høsten. Samtidig jobber vi mot en debut-plate som kommer når den er klar. Det blir også et par konserter i løpet av sommeren, og en liten norges-runde til høsten.

Foto Arne Bru Haug