Ukens WiMP Klassisk

Ukens WiMP Klassisk

Ukens klassiske album kommer fra det ettertraktede og dypt respekterte labelet, Harmonia Mundi, som vi nå er veldig glade for å kunne ønske velkommen til, her i WiMP og TIDAL. Det er derfor med stor glede at jeg presenterer:

Schumann: Faust, Queyras, Melnikov – Pablo Heras-Casado

Dette albumet, det første i en trilogi som omfatter de komplette konserter og klavertrioer av Robert Schumann, samler to sene og urettferdig neglisjerte verker. 

Initiativtagerne til prosjektet, fiolinisten Isabelle Faust, pianisten Alexander Melnikov og cellisten Jean-Guihen Queyras, snakker her om bakgrunnen for dette ambisiøse prosjektet:

«Ideen til albumet kom i løpet av en turné hvor vi spilte Robert Schumanns Trio op. 80. Som lidenskapelig beundrere av komponisten, oppstod ønsket om å plassere hans verker for klaver, fiolin og cello i en større sammenheng, samt å belyse dem med hverandre for å gi lytterne en dypere forståelse av hans musikk. Vi ble fort enige om å spille stykkene på historiske instrumenter og det gjorde at spillet vårt var bedre balansert, bedre artikulert og sett på med nye og mer åpne øyne».

De tre kunstnerne forklarer videre hvorfor de valgte å samarbeide med den berømte spanske dirigenten Pablo Heras-Casado og Freiburger Barockorchester på albumet.

«Pablo Heras-Casado og Freiburger Barockorchester dukket raskt opp som en ideell partner til et slikt prosjekt. Og ja; de tok i mot ideen med stor entusisasme og har vært ivrige og uerstattelige medsammensvorne i Schumanns verden. Vår felles reise inn i hans magiske verden vil forbli en usedvanlig intens, glad og tilfredsstillende opplevelse» .

Nok en gang ønsker vi hjertelig velkommen til Harmonia Mundi. Riktig god fornøyelse med dette fine albumet.

Har du spørsmål eller kommentarer er du velkommen til å kontakte meg på morten.ernst.lassen@tidal.com

FOTO: © Molina Visuals