Ukens klassiske album

Ukens klassiske album

I forbindelse med det legendariske rockebandet The Who’s 50-års jubileum, kommer Pete Townshend med en ny, symfonisk utgave av albumet Quadrophenia. Det ble opprinnelig sluppet i 1973, og den nye utgaven er ukens klassiske album i WiMP.

Pete Townshends Classic Quadrophenia

I samarbeid med sin partner gjennom 17 år, låtskriveren Rachel Fuller, slipper Townshend en ny, symfonisk versjon av den legendariske rockeopraen Quadrophenia. På albumet har de fått selskap av blant andre Billy Idol, Alfie Boe, 90 musikere fra The Royal Philharmonic Orchestra og The London Oriana Choir. Det hele dirigeres av Robert Ziegler. 

The Who kom med sitt første album i 1965 og appelerte med sin powerrock til den britiske ungdomskulturen. Musikken og bandet uttrykte ungdomsopprøret i 60- og 70-årene. I 1973 kom Quadrophenia, som handler om de unges søken etter frelse fra en verden full av frustrasjon, vrede og glede forbundet med narkotika og alkohol. Albumet belyser også noen av de problemer og dilemmaer som oppstår i ungdommens relasjon til kjærlighet, familie og vennskap – dilemmaer som dengang 28 år gamle Townshend og de andre i bandet selv kunne relatere til. Albumet ble en kjempesuksess på begge sider av Atlanteren.

Classic Quadrophenia ble innspilt i det legendariske Air Studios i London, oktober 2014. Den britiske sangeren Alfie Boe medvirker sammen med Townshend som selv synger og spiller gitar. Verdenspremieren var i Londons Royal Albert Hall.

Lytt til en legende og hans helt nye utgave av albumet som satte dype spor i sin tid.

Har du spørsmål eller kommentarer er du velkommen til å kontakte meg på morten.ernst.lassen@tidal.com

Foto: © Jill Furmanovsky