Ukens klassiske album

Ukens klassiske album

På denne ukens Klassiske Album spiller latviskfødte Gidon Kremer, med sitt ensemble Kremerata Baltica, fiolinkonserter av Glass, Pärt og Kancheli: New Seasons – Glass, Pärt, Kancheli, Umebayashi

Gidon Kremer vender tilbake til Deutsche Grammophon etter mer enn et tiår, med denne splitter nye referanseinnspillingen av

Philip Glass’ andre fiolinkonsert – “The American Seasons”, på det som også er hans første soloalbum på mange år. Den første fiolinkonserten av Glass, som Kremer spilte inn og utga i 1993, regnes som banebrytende og har oppnådd kultstatus. Og nå er denne andre konserten blant kjernen av repertoaret til Kremerata Baltica og maestro selv. Den ble første gang fremført i august 2013 i San Jose, Costa Rica med Kremer som solist og de turnerer for øyeblikket verden rundt med dette enestående verket. Albumet inneholder også verker av Arvo Pärt og Giya Kancheli – to komponister som begge er nært forbundet med Gidon Kremer – og som for øvrig både fyller 80 nå i år. Kremer har på albumet også lagt til et kortere stykke av den japanske filmkomponisten Shigeru Umebayashi. Lytt til verkene av disse store komponistene; musikk som om mange år kanskje er like godt kjent og ofte spilt som Mozart og Beethoven er i dag. Og husk, hvis du har spørsmål eller kommentarer, vennligst kontakt meg på: morten.ernst.lassen@tidal.com FOTO: © Kristus Jonas Kucinskas / DG