Let there be rock

Let there be rock

Endelig er ventetiden over: AC/DC har ankommet! Det legendariske rockebandet fra Australia har endelig åpnet hele sin katalog for strømming og fyller dermed et stort hull i vårt bibliotek. Med WiMP og TIDAL har du muligheten til å høre AC/DC i lossless kvalitet. 

Bandet ble dannet i Sydney i 1973 av Brødrene Angus og Malcom Young som valgte navnet AC/DC (forkortelse for begrepene altering current og direct current) – et symbol for bandets kraftige, elektriske sound.

Og for et passende navn det er. AC/DC er dypt rotfestet i bluesen, men det er brennheit rock and roll med legendariske gitar-riff og fengende melodier som har blitt deres varemerke.

Starten var i 1975 med High Voltage. Bandet har siden den gang gitt ut 16 studioalbum – det siste, Rock or Bust, kom i 2014. Andre klassiske album inkluderer Highway to Hell (1979), For Those About to Rock We Salute You (1981) og Ballbreaker (1995). Rockehymner som “You Shook Me All Night Long”, “T.N.T.”, ”Thunderstruck” og “Back in Black” er universelle hits som lever dypt i vår kollektive underbevisthet.

Til dags dato har AC/DC solgt mer enn 200 millioner album verden over. Bandet har vært kreditert som fedrene til heavy metal, og mange anser AC/DC som et av de beste rockeband som noensinne har eksistert. Den legendariske produsenten Rick Rubin kaller dem ”the greatest rock and roll band of all time.”

Vi er stolte og beæret av å ønske AC/DC velkommen til WiMP og TIDAL. For those about to rock, we salute you.

1906 ACDC copy