Ukens Klassiske Album

Ukens Klassiske Album

Han er født i Granada i Spania, er nå 37 år gammel og betraktes som en av de klareste og lyseste stjernene på dirigenthimmelen. Pablo Heras-Casado står i spissen for Balthasa-Neumann-Chor og Ensemble med musikk av Jacob, Hieronymus og Michael Praetorius. Praetorius er ukens klassiske album.

“Come, come, my beloved, let us go forth into the garden; let us see where the pomegranates bud forth: there will I give thee my love. Behold, thou art fair, my love, and my desire is toward thee..”

Disse lidenskapelige linjene er tekster fra Det gamle testamentet og er å finne blant sangene på ukens klassiske album. Musikken er fra en av de mest fremtredende komponister fra det 17. århundret, nemlig den tyske organist og musikkteoretiker Michael Praetorius.

Praetorius ble født den 15. februar 1571 og var en av de mest alsidige komponister i sin tid, spesielt når det kom til utviklingen av den musikalske form innenfor protestantiske salmer. Etter sin musikalske utdannelse jobbet han først og fremst som organist ved Marienkirche i Frankfurt, men etter hvert både som organist og kapellmester ved hoffet til Hertugen av Brunswick-Lüneburg. Han døde på sin 50-års fødselsdag den 15. februar 1621 og er begravet under orgelet i Marienkirche.

På ukens klassiske album hører du Balthasar-Neumann-Ensemble og Balthasar-Neumann-Chor fremføre denne vakre, eteriske og

levende musikken av Praetorius.

Nyt sommeren og denne vakre musikken!

Har du spørsmål eller kommentarer, kontakt meg gjerne på morten.ernst.lassen@tidal.com